Salade van gegrilde aubergine met geitenkaas en cherrytomaatjes
Ingrediënten (voor 1 persoon):
• 1 aubergine
• 1 a 2 plakjes zachte geitenkaas
• ca. 8 cherrytomaatjes
• paar handjes rucola of andere smaakvolle sla die je lekker vindt
• teentje knoflook
• snufje cayenne als je wat pittiger wilt
• wat Italiaanse kruiden naar eigen smaak
• 2 el olijfolie
• 1 el appelazijn
• snufje (Keltisch) zeezout en gemalen peper
Bereiding:
- Verwarm de grill voor (ik gebruik zelf zo’n dubbel grillijzer)
- Snij de aubergine in plakken (ik doe ze horizontaal, in plakjes van ca. een halve centimeter)
- Maak van de olijfolie en appelazijn een dressing. Pers de knoflook en voeg dit samen met de rest van de kruiden toe aan het mengsel
- Smeer dit mengsel op de aubergine plakjes. Leg ze onder de grill voor ca. 10 minuten totdat ze goed zacht en gaar zijn
- Verspreid de sla over een bord en sprenkel er eventueel wat balsamicoazijn over ( rucola is al pittig van zichzelf dus ik vind het persoonlijk niet nodig)
- Haal de aubergineplakken eruit en leg, als je van warme tomaatjes houdt, de cherrytomaatjes voor een minuutje op de grill
- Smeer de geitenkaas over de aubergineplakjes en verspreid de (gegrilde) tomaatjes over de salade. Eet smakelijk!